Εκπαιδευτικό πρόγραμμα το έτσι…αλλιώς – KidIn the Field

KidIn the Field

Θυμάσαι πως είναι η ξεγνοιασιά; να βρίσκεις χαρά και να παίζεις με τα πιο απλά πράγματα; να περνάς κοινό χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα μακριά από έγνοιες και αγωνίες της καθημερινότητας; Ας θυμηθούμε πως είναι να αφήνεσαι, να παρασύρεσαι και να ξεχνιέσαι στο παιχνίδι, ξεκινώντας από κάτι απλό, με οδηγό αυτούς που το καταφέρνουν καλύτερα από τον καθένα… τα παιδιά! Για 60 λεπτά μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν αυθόρμητα μαζί, ένας προς έναν, να συνδημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν. Έτοιμοι να σκεφτούμε διαφορετικά;

Με ποιον τρόπο: αξιοποιώντας απλά αντικείμενα και αληθινά εργαλεία, το σώμα και τις αισθήσεις

Γιατί να επιλέξετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το έτσι…αλλιώς»: Τα εργαστήρια χωρίς σκοπό και τέλος είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες ένα «ελεύθερα» οργανωμένο περιβάλλον ανακάλυψης και δημιουργίας, χωρίς προκαθορισμένο αποτέλεσμα και στόχο επίτευξης. Συμμετέχετε για να δοκιμάσετε εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού, να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας και να συνδεθείτε περισσότερο. Μέσα από το παιχνίδι έχετε την ευκαιρία να ενισχύσετε τη σχέση σας με το παιδί και να εξελίξετε δεξιότητες. Οι ενήλικες πριν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα λαμβάνουν υποστηρικτικό υλικό το οποίο ενισχύει την εμπλοκή τους. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης μεγάλοι και μικροί υποστηρίζονται στην αλληλεπίδρασή τους από παιδαγωγούς.

Σε ποιους απευθύνεται: σε οικογένειες με παιδιά από 2 εώς 6 χρονών και ενήλικες (ένας προς έναν), που αποτελούν μέλη της κοινότητας των φορέων συνεργασίας.

Διαγενεακά οφέλη:

Για ενήλικες και παιδιά:

  • δημιουργία, στο δικό τους ρυθμό
  • ενεργοποίηση φαντασίας
  • πειραματισμός
  • έκφραση
  • συνεργασία και σύνδεση
  • παρατήρηση του ξεχωριστού τρόπου που ο καθένας μεταφράζει τον κόσμο γύρω τoυ

Τα εργαστήρια αναπτύσσονται σε διάφορες θεματικές (ενδεικτικά: εργαστήρια υλικών, εργαστήρια τεχνικών), έπειτα από συνεννόηση με το χώρο διεξαγωγής. 

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 60 λεπτά

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 ενήλικες, 10 παιδιά (Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής)

Ημερομηνίες και Χώρος διεξαγωγής

  • σύντομα νεότερα
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου.